Premium marinerade Jim Beam Ribs

 

Smaka heta USA-trenden – Unik smak av Jim Beam Bourbon Whiskey 

4 PERSONER
1000 g / 2 paket Jim Beam Bourbon Whiskey Ribs 

 

Tillagning  ugn
200°c i ca 18-20 minuter.
 
Tillagning Grill 
Grillas på medelstark värme och vänd regelbundet tills köttet
fått en fin färg och är ordentligt uppvärmt.

 
Tillbehör:

 Rib Worlds extra krämiga och krispiga Coleslaw gjord av Svenska råvaror. Gluten och laktosfri

 

Klyftpotatis

Sätt ugnen på 200 g

Skär potatisen i klyftor och häll olivoljan i en ugnsfast form och rosta potatisen i ugnen i ca. 30 minuter.


Hemmalagad BBQ-sås med extra kärlek :

Ingredienser

2 gula lökar 
2 klyftor vitlök 
1 kvist rosmarin 
1 msk paprkapulver 
2 tsk rökt chilipulver 
2 msk olivolja 
2 msk brunt farin
2 dl rödvin 
5 dl krossade tomater 
6 färska tomater 
4 dl kalvfond
1 knippe färsk lök 
Sherryvinäger 
200 g färsk basilika 

Smaka av med salt & svartpeppar 

Gör så här :

1. Ta en djup kastrull och strimla ner den gula löken. Låt löken svettas med hackad vitlök, rosmarin, paprika pulver och det rökta chilipulvret med olivoljan. 

2. Tillsätt brun farin och karamellisera
löken tills sockret löst sig.


3. Slå på rödvin och låt det reducera till hälften. 

4. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och hälften av de färska som skär i bitar. Låt allt koka ihop i 10 minuter. 

5. Tillsätt kalvfond och låt koka på svag värme i ca 30 minuter. 

6. Skiva ner hela färsklöken inklusive den gröna blasten. 

7. Dela de restrerande tomaterna i centimeterstora kuber och blanda ner i tomatsåsen . Låt koka ihop i 60 minuter.