BBQ Marinerad Fläskytterfilé

med vitköksdoftande potatisgratäng och klassisk bearnaisesås.
(4 personer)

 

 

800 g / 2 paket  Rib World Fläskytterfilé BBQ & Glaze Fläskytterfilén grillas hel på medelstarkvärme till köttet
fått en fin yta och är ordentligt uppvärmt.
 
Tillagningsanvisningar i Ugn – se förpackning.

Vitlöksdoftande Potatisgratäng
1 kg potatis
1 buljongtärning
2 dl vatten
5 dl grädde
1 klick smör
1-2 dl gratängost
3-4 vitlöksklyftor
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm Salt

Potatisgratäng
Koka ihop vatten och buljongtärning.
Kläm i 3-4 vitlöksklyftor i buljongen.
Smörj en ugnssäker form .
Skala potatisen och skär i skivor, varva potatis, salt och peppar.
Slå över buljong och vispgrädde.
Strö över osten .
Sätt in formen i ca 40 minuter(225 grader) eller tills potatisen är mjuk.

Bearnaisesås

250 g smör
2 charlottenlökar
1 kvist dragon i vinäger (på burk) eller 1 kvist färsk dragon
8 hela vitpepparkorn
½ rödvinsvinäger
½ dl vatten
4 äggulor
1 msk hackad persilja
1 msk hackad färsk dragon
Salt och peppar

Bearnaisesås

Smält smöret på svag värme. Lyft av kastrullen, men håll
Smöret varmt. Skala och finhacka charlottenlöken. Lägg den i en annan kastrull med dragonkvisten, vitpepparkornen, vinägern och vattnet.
Koka ihop tills hälften återstår.
 
Sila ner lökskyn i ännu en ny kastrull och ställ den i hett vattenbad. Rör ner äggulorna och vispa tills såsen tjocknar.
 
Ta bort katrullen från vattenbadet och häll sakta ner smöret (ej den vita bottensatsen) i en fin stråle under vispning. Blanda ner persilja och dragon. Salta och peppra .
 
Smaklig måltid !