
BBQ Marinerad Fläskytterfilé
med vitköksdoftande potatisgratäng och klassisk bearnaisesås.
(4 personer)
800 g / 2 paket Rib World Fläskytterfilé BBQ & Glaze | Fläskytterfilén grillas hel på medelstarkvärme till köttet fått en fin yta och är ordentligt uppvärmt. Tillagningsanvisningar i Ugn – se förpackning. |
Vitlöksdoftande Potatisgratäng 1 kg potatis 1 buljongtärning 2 dl vatten 5 dl grädde 1 klick smör 1-2 dl gratängost 3-4 vitlöksklyftor 2 krm grovmalen svartpeppar 1 krm Salt |
Potatisgratäng Koka ihop vatten och buljongtärning. Kläm i 3-4 vitlöksklyftor i buljongen. Smörj en ugnssäker form. Skala potatisen och skär i skivor, varva potatis, salt och peppar. Slå över buljong och vispgrädde. Strö över osten. Sätt in formen i ca 40 minuter(225 grader) eller tills potatisen är mjuk. |
Bearnaisesås 250 g smör 2 charlottenlökar 1 kvist dragon i vinäger (på burk) eller 1 kvist färsk dragon 8 hela vitpepparkorn ½ rödvinsvinäger ½ dl vatten 4 äggulor 1 msk hackad persilja 1 msk hackad färsk dragon Salt och peppar |
Bearnaisesås Smält smöret på svag värme. Lyft av kastrullen, men håll Smöret varmt. Skala och finhacka charlottenlöken. Lägg den i en annan kastrull med dragonkvisten, vitpepparkornen, vinägern och vattnet. Koka ihop tills hälften återstår. Sila ner lökskyn i ännu en ny kastrull och ställ den i hett vattenbad. Rör ner äggulorna och vispa tills såsen tjocknar. Ta bort katrullen från vattenbadet och häll sakta ner smöret (ej den vita bottensatsen) i en fin stråle under vispning. Blanda ner persilja och dragon. Salta och peppra. Smaklig måltid! |